Contact
+4.0773.923.562

Continuarea atacului asupra statului de drept

Continuarea atacului asupra statului de drept

Asociaţia Civică Banat, organizaţie neguvernamentală înfiinţată conform  Ordonanţei 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, se alătură demersului asociaţiilor Freedom House Romania, Expert Forum, Institutul pentru Politici Publice, Centrul pentru Jurnalism Independent, Grupul pentru Dialog Social, Societatea Timişoara, Centrul Român de Politici Europene, acela de a acuza public continuarea de către USL a puciului împotriva statului de drept început în vara lui 2012, prin modificarea Codului Penal de către majoritatea din Parlamentul României.

logoSusţinem cererea adresată Comisiei Europene pentru a stabili un mecanism excepţional de reevaluare a respectării de către România a criteriilor de la Copenhaga şi eventualitatea aplicării de penalităţi credibile în cazul neîndeplinirii obligaţiilor asumate.

În acest caz, al constatării de către Comisia Europeană al existenţei atacului asupra democraţiei, cerem verificarea de către organele abilitate a modului în care partidele din USL – care au solicitat introducerea de urgenţă pe ordinea de zi şi ai căror parlamentari au votat proiectul de lege pentru modificarea Codului Penal – mai îndeplinesc criteriile prevăzute de art. 46 din Legea Partidelor Politice.

Dacă scopul sau activitatea acestor partide au devenit ilicite ori contrare ordinii publice, ori dacă s-au urmărit alte scopuri decât cele care rezultă din statutul şi programul politic ale acestora, cerem dizolvarea conform legii, inclusiv retragerea funcţiilor şi demnităţilor publice, numite sau alese, deţinute de membrii acestora, în prezent.

Consiliul Director

Citeşte documentul transmis CE de către asociaţiile semnatare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.