Contact
+4.0773.923.562

Solidaritate fără frontiere. 20 de familii au beneficiat de donaţiile germanilor: mobilă, electrocasnice şi veselă

Solidaritate fără frontiere. 20 de familii au beneficiat de donaţiile germanilor: mobilă, electrocasnice şi veselă

Inundaţiile din această vară au afectat peste 100 de familii din zona oraşului Gătaia. Oamenii şi-au pierdut agoniseala de o viaţă – de la mobilă şi îmbrăcăminte, până la culturi agricole. 20 dintre familiile afectate de inundaţii au primit o mână de ajutor tocmai din Germania, culmea, dintr-o zonă care a fost la rândul ei lovită de inundaţii, în aceeaşi perioadă.

Douăzeci de familii din Şemlacu Mare, Şemlacu Mic şi Gătaia au beneficiat de ajutoarele venite din oraşul german Munster. Oamenii au primit mobilă, electrocasnice, veselă, perne şi saltele. Mai mulţi voluntari au ajutat la descărcarea TIR-ului, iar apoi bunurile au fost împărţite oamenilor. Mulţi dintre locuitorii loviţi de inundaţii nu mai aveau nici măcar pătuţuri pentru copilaşii lor. ”Îmi pare bine că n-am nici unde să îmi hainele. Şi pătuţ pentru aia mică şi paturi pentru noi că n-am nici unde dormi”, ”Un pat, că o fost umed, un dulap. Să le dea Dumnezeu sanatate la cine le-a trimis şi să nu ni se mai întâmple”, spuneau oamenii.

De ajutoare au beneficiat trei familii din Gătaia, patru din Şemlacu Mare şi 13 din Şemlacu Mic. Ele au fost selectate în urma unor anchete sociale, în funcţie de nevoile fiecăreia şi de pagubele suferite. Chiar şi aşa, nu toată lumea a fost mulţumită: ”care n-a fost afectat primeşte, la mine care am fost afectată de apă nu primesc. Copiii primesc. Dacă primesc un dulap să îl dau sau să-l tai în două? Eu n-am fost afectată de ape?”.

Pentru ca ajutoarele să ajungă în Banat, mai multe organizaţii nonguvernamentale au pus umărul la treabă. Dacă obiectele donate au fost dăruite de germani, transportul de 1,700 de euro a fost plătit de clubul Rotary din Timişoara.

”Am fost anunţaţi că există o cantitate de materiale care a a rămas în urma unei acţiuni din localitatea Muster din Germania, care şi ea a fost afectată de inundaţii şi dacă avem posibilitatea să aducem materialele în România. Am contactat Primăria din Gătaia care ne-a dat o listă cu acele cazuri sociale care au nevoie şi aşa am ajuns să se descărcăm şi să le distribuim”, ne-a spus Andrei Văcaru, reprezentantul Asociaţiei Civice Banat.

Inundaţiile din luna iulie au produs pagube în 140 de gospodării din zona Gătaia – Şemlacu Mare – Şemlacu Mic.

Sursa: Digi 24

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.