Contact
+4.0773.923.562

Incalcarea legii administratiei publice locale (Legea 215/2001)

Incalcarea legii administratiei publice locale (Legea 215/2001)

Asociatia Civica Banat (ACB), organizatie non-guvernamentala infiintata conform Ordonantei 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii, constata cu ingrijorare incalcarea ostentativa de catre alesi a dispozitiilor Legii 215/23 aprilie 2001 privind administratia publica locala, cu modificarile si completarile ulterioare.

Astfel, in urma verificarilor afectuate, ACB constata ca desi au obligatii legale, an de an alesii locali uita sa-si prezinte raportul anual de activitate sau atunci cand o fac uita sa prezinte informatii esentiale pentru alegatori in aceste rapoarte. Bunaoara nu sunt mentionate proiectele de hotarari promovate personal, daca au fost sau nu votate, daca au existat intalniri cu cetatenii pentru aceste proiecte sau altele si cate din sugestiile acestora au fost rezolvate.

Cum multi dintre primari sau alesi locali decid sa candideze pentru inca un mandat, consideram ca prezentarea acestor rapoarte impuse de lege da masura activitatii lor si poate constitui pentru electorat un criteriu corect prin care pot alege in cunostinta de cauza pe aceia ce vor reprezenta cel mai bine comunitatile in primarii si consilii locale.

In afara de acest raport, legea obliga edilii ca „in exercitarea atributiilor prevazute la alin. (1) lit. b), primarul prezinta consiliului local, in primul trimestru, un raport anual privind starea economica, sociala si de mediu a unitatii administrativ-teritoriale”. Nici in acest caz edilii par a nu cunoaste legea, iar daca o cunosc, nu o respecta, incalcand grav obligatiile fata de cetateni.

Avand in vedere toate aceste incalcari materializate in neindeplinirea obligatiilor fata de cetateni, Asociatia Civica Banat solicita celor vizati indeplinirea de urgenta a obligatiilor legale, prevalandu-se de dreptul de a sesiza autoritatile competente despre aceasta incalcare a legii.

 Consiliul Director al Asociatiei Civice Banat

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.