Contact
+4.0773.923.562

Protest privind muşamalizarea accidentului poliţistului Bogdan Gigină

Protest privind muşamalizarea accidentului  poliţistului Bogdan Gigină

Asociaţia Civică Banat se alătură demersului civic al societății civile  și al organizațiilor neguvernamentale Expert Forum, Centrul Român de Politici Europene, Freedom House România, Grupul pentru Dialog Social şi Centrul de Investigaţii Media care acuză muşamalizarea de către autorități a accidentului în care şi-a pierdut viaţa poliţistul Bogdan Gigină.

La fel ca întreaga opinie publică, dorim să aflăm dacă vicepremierul a folosit în mod legal coloana oficială, în ce scop a avut nevoie de ea şi dacă a existat un abuz de funcție din partea acestuia și a conducerii Poliției Române.

Prin prezentul comunicat de presă, Asociaţia Civică Banat cere și demisia premierului Ponta Victor Viorel pentru modul cum a ales să comunice cu reprezentanții media, la ședința de guvern de vineri. Evitând în mod grav o poziționare a sa și a guvernului pe marginea acestui subiect, acesta a considerat greșit că pierderea vieții unui om este mai puțin importantă decât mofturile sale de pe agenda de zi.

Situația în care s-a ajuns ca o mână de privilegiați să se situeze deasupra legii prin abuzuri și acoperirea faptelor folosind lipsa de transparență considerăm că ar trebui să înceteze mai ales că efectul acestor abuzuri înseamnă pierderea de vieți omenești.

Consiliul Director al Asociației Civice Banat

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.