Contact
+4.0773.923.562

Scufiţa Roşie, continuarea acţiunii „Fetiţa cu chibrituri”

Scufiţa Roşie, continuarea acţiunii „Fetiţa cu chibrituri”

SCUFITA print„Scufița Roșie” și „1 Iunie pentru toți copiii” au fost două dintre denumirile generice sub care s-au desfășurat de, 1 iunie, în organizarea mai multor ONG-uri din Timișoara, acțiuni care i-au avut în centrul atenției pe copiii din centrele de plasament din Timișoara și din împrejurimi.

Asociația Arsens, Asociația Civică Banat și Asociația Sfera Timișoarei, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș au fost organizatorii evenimentelor care s-au succedat duminică, în Parcul Copiilor și în incinta Ștrandului UMT, cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului. Implicarea voluntarilor din cele trei ONG-uri a izbutit să facă din ziua de 1 Iunie un prilej de reală bucurie pentru mai mult de 100 de copii din centrele de plasament din Recaș, Peciu Nou, Bacova, Periam, Buziaș și Moșnița.

Și aceasta pentru că, dincolo de atmosfera festivă creată de organizatori, copiilor al căror destin s-a dovedit potrivnic le-au fost oferite, din plin, afecțiune, atenție și sentimentul că, fie şi în absența unor familii, sunt parte integrantă dintr-o comunitate căreia îi pasă de ei și care nu rămâne indiferentă la nevoile lor.

Un ceas de teatru oferit, în Parcul Copiilor, de trupa de actori a Teatrului pentru Copii și Tineret „Merlin”, câteva ore de încântare petrecute laolaltă, în incinta Ștrandului UMT, în cadrul unor ateliere creative în care au desenat, au colorat sau au pictat, o masă caldă la prânz – acestea au fost o parte dintre darurile oferite de organizatori copiilor prezenți. Copii care, judecând după expresia surprinsă pe chipurile lor și după lumina deslușită în priviri, au valorizat la maximum fiecare moment.

Cecilia Pătrău Șora, reprezentantă aAsociației Arsens, ne-a mărturisit, cu emoție, că acest gen de evenimente reprezintă contribuția pe care fiecare și-o poate aduce pentru a oferi un dram de bucurie în plus copiilor care, privați de afecțiunea … citeşte tot articolul

 


Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.